Archi Forum

Discussion Boards => coArchi => Topic started by: Martin Pagé on June 29, 2021, 16:43:58 PM

Title: Using CoArchi : Error message "Expected Content-Type" => Issue SOLVED
Post by: Martin Pagé on June 29, 2021, 16:43:58 PM
Hello,

An issue when using CoArchi. Until last week, I was exchanging with our gitlab repository. All was fine. Since a few days, I encounter this error message :
"expected Content-type application/x-git-receive-pack-result; received Content-Type text/html; charset=utf-8" (see attachment).

Our gitlab repository is OK. I can publish to it with another Archi model. So the issue seems to be on my current Archi Model.

Maybe something like an illegal character I should have written ? If so, how can I track the error ?

Any other ideas ?

Thanks !
Title: Re: Using CoArchi : Error message "Expected Content-Type"
Post by: Phil Beauvoir on June 29, 2021, 17:46:18 PM
A quick Google of that error message indicates that might be server-side problem. Could you check this?
Title: Re: Using CoArchi : Error message "Expected Content-Type"
Post by: Jean-Baptiste Sarrodie on June 29, 2021, 17:49:40 PM
Hi,

This looks like an issue on your gitlab instance (or some reverse proxy in front of it) that returns some HTML page instead the repository's content.

I would suggest to double check Archi's Collaboration preferences related to proxy (if any) and then to double check your gitlab config (access right, branch protection...)

Regards,

JB
Title: Re: Using CoArchi : Error message "Expected Content-Type"
Post by: Martin Pagé on July 16, 2021, 11:59:23 AM
Hello,

Thanks for your answer.

It doesn't seem to be a gitlab issue. I've done a test :
- renaming the local copy (on my PC) gitlab model to distinguish it from the gitlab's one
- fetching the one on the gitlab : I've got a "new" one on my PC
All was fine.
Then, I've modified the new one, and publish : all was fine again...

Like I've written on the thread, something like an illegal character (or some French alphabet letters like "é, è, ç, ...." ?) I should have written ? If so, how can I track the error ?

Thanks for your answers.
Title: Re: Using CoArchi : Error message "Expected Content-Type" => Issue SOLVED
Post by: Martin Pagé on August 02, 2021, 17:19:19 PM
Hello,

Issue solved :-)  It was a new configuration for our reverse proxy... This new configuration haven't been quite broadcasted to all the community here in my company, so hence the problem.

It was quite interesting to note that I was sometimes able to exchange with the gitlab server, although the new configuration was in place already. Maybe some specific tweakings ?

Thanks JB, Phil for your ideas.
Title: Re: Using CoArchi : Error message "Expected Content-Type" => Issue SOLVED
Post by: Phil Beauvoir on August 02, 2021, 17:20:19 PM
Thanks Martin for letting us know. Good to hear you got it figured out.

Regards,

Phil