Author Topic: Wardley Mapping Canvas  (Read 626 times)

joke

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Follow me on Twitter @hiimjoke
Wardley Mapping Canvas
« on: April 24, 2018, 16:49:31 PM »
Hey, there--I have created a Wardley Mapping Canvas (image attached), from the Business Model Canvas. I would like to share this work, but when I save the Canvas Template, in .archicanvas format, I can't loads it back into Archi. I only get an error message (screenshot attached), that this model I saved is incompatible?

I can import the OODA.archicanvas from this forum, so something must be wrong when saving the canvas via "Save Canvas as Template..." menu (image attached).

I am using Archi 4.2 on Windows 10.

Would be great if anyone could let me know if this problem is due to a known bug, or just my fault by using a pre-existing canvas?

Thanks! Jörg

Phil Beauvoir

  • Archi Master
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 922
    • Archi
Re: Wardley Mapping Canvas
« Reply #1 on: April 24, 2018, 16:51:10 PM »
Once you have saved a Canvas as a Template, it can be re-used via the "New Canvas from Template..." menu item into an existing model. Model != Canvas.
If you value and use Archi please consider making a donation! https://www.archimatetool.com/donate

joke

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Follow me on Twitter @hiimjoke
Re: Wardley Mapping Canvas
« Reply #2 on: April 24, 2018, 20:13:08 PM »
Thanks for this. Works fine now. Sorry for reporting a layer 8 problem.

Phil Beauvoir

  • Archi Master
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 922
    • Archi
Re: Wardley Mapping Canvas
« Reply #3 on: April 24, 2018, 20:28:27 PM »
No problem.

Nice to see creative use of the canvas!

Phil
If you value and use Archi please consider making a donation! https://www.archimatetool.com/donate